Vanligt med magasinering i Stockholm

Om man ser till hur bostäder i Stockholm generellt sett ser ut så handlar det om att dessa ofta är mindre till storleken än vad som är vanligt i mindre städer. Det är egentligen bara att jämföra hur bostadspriserna för att förstå varför det ser ut på det här sättet. Där du exempelvis i Kramfors kan få en villa modell större får du i Stockholm kanske en enrummare – trots att du lägger samma summa. Att man inte har råd med stora lägenheter och hus på samma sätt i Stockholm är alltså en anledning och om man ser till den andra så handlar det om att man genom mindre bostäder också gör att fler människor får plats.

Det är alltså i det stora hela mer effektivt att erbjuda- och bygga större lägenhetshus än exempelvis radhus och villor och detta är väldigt enkelt att förstå. Ser man istället till svårigheterna som finns om man bor i Stockholm och i en mindre bostad så handlar det således om utrymme – det begränsade sådana man har att röra sig med. Detta i form av att allt man äger helt enkelt inte får plats – vare sig i lägenheten eller i de förråd som brukar ingå i kontraktet. Hur löser man då en sådan sak – om man har fler saker än vad som det finns utrymme för?

Jo, i Stockholm är det därför inte ovanligt att man söker sig till ett alternativ kallat magasinering. Magasinering i Stockholm är redan i dagsläget en stor verksamhet; men på sikt kommer detta att växa ännu mer. Om man kollar på andra större städer i världen så är nämligen magasinering något som sker i en ännu större utsträckning – New York, London, Los Angeles – och det är dit vi spår att Stockholm – om befolkningskurvan fortsätter i samma riktning – kommer att hamna. Folk måste – helt enkelt – kunna ställa de saker de inte använder (men som de kommer att använda i framtiden) någonstans och här kommer magasinering in i bilden.

Vilka erbjuder magasinering i Stockholm

Om vi återgår till de större amerikanska städerna som vi nämnde ovan så är det alltså en väldigt stor marknad i att äga lokaler och erbjuda magasinering till privatpersoner. Denna marknad är så pass stor att det handlar om att privata aktörer slåss med större företag om utrymme och riktigt där är inte Stockholm ännu.

I Stockholm kan man hitta magasinering hos flyttfirmor som erbjuder denna tjänst i samband med en flytt, men det finns förstås även företag som har magasinering som sitt huvudfokus, till exempel http://www.magasineringstockholm.net/. Ska man exempelvis flytta från en större bostad till en mindre så kommer man onekligen att äga en del bohag som blir över och då brukar man kunna hyra magasinering hos den flyttfirma man anlitat.

Det som troligen kommer att hända – i och med att befolkningen ökar i Stockholm – är att fler företag kommer att se en fördel och ett vinstintresse i detta område och köpa upp lämpliga lokaler. De flyttfirmor som i dagsläget har lite av monopol får således räkna med en tuff konkurrens i framtiden.

9 Apr 2017

Vad händer om vi måste flytta isär?

En guide till olika situationer som kan uppstå.  Vad händer med barnen efter en separation ?  Hur går du till väga om du måste flytta till en annan stad? Det och många andra frågor får du svar på denna webbplats.

/shutterstock_412691482.jpg