Flyttfirma Svedala - tips inför flytten

Varför ska man egentligen anlita en flyttfirma i Svedala i samband med en flytt? Det finns många starka argument till detta - och vi ska senare i den här texten också titta lite närmare på dessa.

Innan dess dock så ska vi ge dig några tips om du känner att du vill flytta på egen hand och inte anlita en professionell flyttfirma i Svedala. Tips som ser ut som följer:

  • Förbered allt. Se till att du har gjort klart med allt som rör försäkringar, abonnemang och olika medlemskap innan flytten ska ske. Gällande försäkring så måste du emellertid ha en hemförsäkring även under flyttdagen. Se även till att boka flyttbil och ordna med kartonger.
  • Packa. Hur en flytt slutligen blir handlar mycket om packningen. Se till att ha bra kartonger, se till att packa dessa ungefär 50/50 mellan tungt och lätt och se, framförallt, till att packa i god tid innan flytten. Tänk även på att skruva isär större möbler. Har du hjälp av vänner som ställer upp för att bära ditt bohag så måste du också underlätta för dem. Märk alla kartonger också!
  • Bär och transportera. Vårt råd i detta är att du utser en packmästare som stuvar in allt i bilen. Det ger ett effektivare jobb. Vid bärandet så se alltid till att gå fler gånger snarare än att lyfta tungt. Det är ingen tävling i styrka.

Fördelar med en flyttfirma i Svedala

Om man ser till de fördelar som finns med professionell hjälp då? Vi går igenom några tydliga sådana, enligt följande:

  • Rutavdrag. Idag kan du dra av halva kostnaden för flytthjälp genom att använda ditt Rut-avdrag. Se till att du är berättigad och att företaget har F-skatt bara.
  • Garantier och försäkringar. Du kan lugnt luta dig tillbaka och vara på det trygga med att din flytt är i goda händer - även om en olycka skulle inträffa. Se dock till att flyttfirman verkligen arbetar under en försäkring - och se till att garantier på jobbet tydligt framgår i avtalet.
  • Hjälp hela vägen. Idag kan du välja en heltäckande tjänst där allt från packning till flyttstädning inkluderas. Det ger dig den smidigaste flytten och där du, genom detta, fullt ut kan fokusera på att installera dig i den nya bostaden - med en skön och positiv känsla i kroppen.
4 Feb 2024

Vad händer om vi måste flytta isär?

En guide till olika situationer som kan uppstå.  Vad händer med barnen efter en separation ?  Hur går du till väga om du måste flytta till en annan stad? Det och många andra frågor får du svar på denna webbplats.

/shutterstock_412691482.jpg