Underlätta din flytt

Att flytta brukar oftast vara något gott som man ser fram emot. Det kan handla om att flytta ihop med någon eller flytta själv till en helt ny stad. Mindre roligt är det väl kanske att flytta isär med sin partner, men det kan faktiskt också vara så tyvärr. Hur som helst är det sällan som man ser fram emot själva arbetet att flytta. Det kan vara många tunga saker och även få sina sakerna att bli flyttade på ett säkert sätt. Därför kan det vara smart att anlita en professionell flyttfirma.

Det är ett utmärkt tillfälle att göra av sig med saker som bara tar plats och aldrig används när man ska flytta, saker man inte använder kan man exempelvis sälja eller ge bort. Att packa i god tid innan flytten kan underlätta väldigt mycket. Det är vanligt att man skjuter upp det eftersom det inte är det roligaste. Börjar man i tid så slipper man stressa och kan packa på ett bra sätt, man gör sig en god tjänst!

Flyttkartonger är din bästa vän

Det är smart att hellre ha för många flyttkartonger än för få. Med flyttkartonger kan man på ett effektivt och smidigt sätt packa och transportera sina saker. Man kan antingen köpa eller hyra bra flyttkartonger från en flyttfirma. Undvik användning av trasiga flyttkartonger för då är risken att man skadar sina ägodelar. Ett annat tips är att markera med penna vad som finns i varje specifik flyttkartong så att det blir lättare att sortera och hitta allt vid uppackningen. Samla även ihop värdefulla saker så som smycken, pass och andra värdehandlingar och förvara de på ett säkert ställer, alternativt bankfack.

Se till att ha fixat ett lås till förråd och passa på att i förväg mäta upp dörrar och hissar så att man vet vad som kan få plats där. Se även till att ha kollat upp vart man kan parkera flyttbilen tills flyttdagen. När du flyttar ut är det bra att städa bostaden ordentligt och ett tips är att anlita en städfirma som kan göra jobbet snabbt, då får man också mer tid med sin nya lägenhet!

10 Jul 2017

Vad händer om vi måste flytta isär?

En guide till olika situationer som kan uppstå.  Vad händer med barnen efter en separation ?  Hur går du till väga om du måste flytta till en annan stad? Det och många andra frågor får du svar på denna webbplats.

/shutterstock_412691482.jpg