Städfirma i Gävle

I en relativt stor stad som Gävle finns så klart ett stort utbud av servicetjänster och det gäller inte minst städfirmor. Det är enkelt att hitta en bra städfirma i Gävle för exempelvis flyttstädning eller storstädning och tittar man runt lite går det att få städtjänster till en mycket låg kostnad. Inte för att det är särskilt dyrt att anlita en städfirma till att börja med, timkostnaden är relativt låg och med det generösa RUT-avdraget på 50%, som kan appliceras på alla hushållsnära tjänster såsom städning, barnpassning mm kommer kostnaderna ner så att det alltid är värt att anlita en städfirma när det behövs

Flyttstädning

Just flyttstädning är ett bra exempel på när det verkligen är värt pengarna att anlita en städfirma. Vid en flytt har man ju vanligtvis många bollar i luften och har svårt att få allt att gå ihop. Bohaget ska packas ner i kartonger, vind och källarförråd ska tömmas, adressändring och eftersändning av post ska fixas och man ska dessutom organisera själva flytten med lastbil och frivilliga vänner eller fixa flyttfirma. Ju närmare flyttdagen man kommer desto mer inser man att flyttstädningen verkligen inte är något man har lust med ovanpå allt annat.

Ett enkelt val

Klart att man ska anlita hjälp med städningen. Det är som sagt lätt att hitta firmor som erbjuder flyttstädning i Gävle, och de flesta kan komma med relativt kort varsel. Är det helg, vilket det ju oftast är när man flyttar, är det dock så klart alltid bra att vara ute några veckor i förväg.

Kostnaden för en flyttstädning är så små att det garanterat är värt det, om inte annat så för känslan att helhjärtat kunna ägna sig åt den nya bostaden när flytten är genomförd. För en normalstor trea betalar man efter RUT-avdraget oftast inte mer än ett par tusen för en städning som kan ta nästan hela dagen. Dessutom får man ett professionellt utfört arbete och kan hänvisa till städfirman om de nya lägenhetsinnehavarna har något att anmärka på, vilket inte är ovanligt. Få blickar är så kritiska som den hos en nybliven lägenhetsägare som inspekterar sin nya bostad. Låt städfirman ta hand om eventuella diskussioner kring flyttstädningen. De vet hur en flyttstädning går till eftersom de gör det dagligen och de vet vilka krav som är rimliga att ställa.

Städabonnemang

Stora punktinsatser som flyttstädning och storstädning i all ära, men man kan också ha stor nytta av en städfirma i vardagen. Många städfirmor i Gävle erbjuder förutom flyttstädning och storstädning även veckovis eller månadsvis hemstädning, en sorts städabonnemang. Man väljer själv hur ofta man vill ha hjälp med städningen. Har man barn och det lätt blir stökigt kan det kanske vara bra att få hjälp någon gång i veckan, annars kanske en gång i månaden eller än mer sällan passar bättre. Du bestämmer själv vad du vill ha hjälp med och hur ofta städfirman ska komma.

Även här gäller så klart RUT-avdraget, men man bör tänka på att det finns ett tak på 25000 kronor om man är under 65 år. Är man över 65 är taket på hela 50000 kronor, vilket mer än väl täcker veckovis städning under hela året. Allt som allt finns det i princip bara fördelar med att anlita en städfirma och det eventuella obehag man kan känna inför att ha människor i lägenheten när man inte är hemma går snabbt över när man träffar den trevliga och professionella städpersonalen. Är du på jakt efter en städfirma? Läs mer här.

15 Dec 2017

Vad händer om vi måste flytta isär?

En guide till olika situationer som kan uppstå.  Vad händer med barnen efter en separation ?  Hur går du till väga om du måste flytta till en annan stad? Det och många andra frågor får du svar på denna webbplats.

/shutterstock_412691482.jpg