Slipp kånka på tunga möbler

Ä det dags att flytta? Har du gjort listor som påminner dig om allt det som du bör komma ihåg inför flytten? Om inte kommer här en lista som du kan bocka av när du har ordnat allt som behövs inför flytten.

1. Boka flyttfirma eller flyttbil

När du vet vilken dag som du kan flytta in i den nya bostaden, bör du boka in flyttfirman eller flyttbilen. Det är för att du ska få flytta precis den dag som du önksar flytta. Det är ofta rusning till jsut de datumn som du önskar flytta. De flesta vill nämligen flytta in och ut i början eller slutet av månaden och därför gäller det först till kvarn när det kommer till flyttdag. Så se till att boka flyttbil eller flyttfirma i tid.

2. Skaffa packlådor

Det andra som är viktigt att skaffa sig i god tid är packlådor. Då kan du börja packa i god tid. Om du börjar med att packa alla saker som du har stuvat undan i garage eller i förråd, eller längst in i garderoberna då kan du säkerstälal så att du inte glömmer att packa ner de där sakerna som du så sällan använder eller inte tänker på.

3. Packa, rensa, släng, sälj 

Att flytta brukar vara ett gott tillfälle att passa på att rensa ut allt som du egentligen inte vill ha eller behöver. Sälj eller skänk bort sådant som du inte vill ha men som är intakt. Släng sådant som inte håller för någon annan att använda. På så sätt kan man minska mängden saker som man måste packa ner.

4. Skaffa hjälp av vänner och släkt

Det är alltid bra att fråga om släkten och vännerna kan hjälpa till på själva flyttdagen. På så sätt står man inte utan hjälp ifall att något skulle hända just när man flyttar. Det är alltid bra att ha en backup ifall något skulle hända.

5. Själva flyttdagen

På själva flyttdagen har man ofta glömt något som behöver åtgärdas. Därför är det bra om man stiger upp tidigt. Är man uppe och på benen hinner man åtgärda det där sista som man inte har tänkt på. Det är viktigt att se till så att alla har rätt adress dit flyttlasset ska gå. Har flyttfirman nyckel till den nya adressen? Har du ordnat med flyttstädning? Du vet väl att hela flytten är avdragsgill på Rut-avdraget? Här kan du läsa mer om hur du kan anlita en flyttfirma.

4 Apr 2019

Vad händer om vi måste flytta isär?

En guide till olika situationer som kan uppstå.  Vad händer med barnen efter en separation ?  Hur går du till väga om du måste flytta till en annan stad? Det och många andra frågor får du svar på denna webbplats.

/shutterstock_412691482.jpg