Slipp den trista flyttstädningen!

När man har bestämt sig för att flytta isär, har man antagligen gått och funderat på detta steg under flera månader. Ibland kan det hända att det bara är den ena som funderar på detta steg, medan den andra är helt oförberedd på det hela. Den personen kan hamna i chock och vara helt oförstående inför det hela. Andra har det på känn och går och vrider och funderar på allt tills man till sist tar steget och flyttar isär.

Hur än processen dit har gått till, så är det oftast en lättnad när man väl har bestämt sig. Det svåra är att fatta beslutet att lämna den andra personen. Och oftast är det en lättnad när man sedan väl har bestämt sig. Då vet man på ett ungefär hur man ska göra och kan ta första stegen mot en annorlunda framtid.

Hålla sig sysselsatt kan vara bra

Ska man gå igenom en svår separation, med mycket känslor, kan det vara en bra sak att hålla sig sysselsatt med att packa, flyttstäda och transportera saker. Var ska man bo? Hur blir den nya tillvaron utan den andra personen? Det kan vara många saker som blir annorlunda och nya. Vissa flyttar hem till mamma igen, och det är väl ingen dum idé, ett tag. Men sedan är det viktigt att gå vidare i livet och skaffa sitt eget boende där man kan göra sitt eget hem. När man sedan har fått tag i en egen bostad, kan man hålla sig sysselsatt med att göra det nya boendet så fint som möjligt. Få bestämma själv över hur man vill ha det. Bestämma själv vilka möbler man vill ha, vilka gardiner man vill ha, hur man vill möblera och så vidare.

Sedan blir det dags för inflyttningsfest

När det sedan är färdigt är det dags för en inflyttningsfest. Inte för att festen i sig är särskilt viktig, utan det är människorna som är viktiga som man bjuder in till inflyttningsfesten. Bjuder man in sina vänner, bekanta, släktingar och familj så visar man alla var den nya bostaden finns någonstans, och vart de är välkomna att komma på besök. Man visar sina vänner att man bryr sig om dem och vill ha deras sällskap. Knyter man till sig sina vänner, kan man sedan starta om i sitt liv, och det kan visa sig vara ett riktigt bra liv! 

P.S. Behöver du flyttstädningshjälp? Här kan man läsa mer om flyttstädning som man kan få tag på i Nyköping: flyttstädningnyköping.net.

29 Dec 2019

Vad händer om vi måste flytta isär?

En guide till olika situationer som kan uppstå.  Vad händer med barnen efter en separation ?  Hur går du till väga om du måste flytta till en annan stad? Det och många andra frågor får du svar på denna webbplats.

/shutterstock_412691482.jpg