Ska du flytta från Linköping?

Har du redan ordnat med din flyttstädning? Eller funderar du på att ta kontakt med en mäklare? Vid en flytt finns det mycket att göra. Den som flyttar från Linköping kan komma till en stad som antingen är ganska större – eller bra mycket mindre. Oavsett om man flyttar till exempelvis Stockholm eller till en småort, finns skäl att förvänta sig en omställning eftersom Linköping ofta är något mitt emellan.

Flyttstädning

Innan du lämnar ditt boende i Linköping bör det vara städat. Det kan ställas ganska höga krav på att den som säljer en bostad ska lämna den i ett visst skick. Detta gäller inte bara hyresrätter, utan även bostadsrätter till viss del. Om du vet med dig att du kanske inte kommer att ha tid eller lust med att sköta flyttstädningen själv, finns det firmor som kan hjälpa dig. I och med att Linköping ändå är en ganska stor stad finns ett stort utbud av firmor som kan hjälpa dig med det här. Som sagt är flyttstädning något som oftast går att lösa själv, men det kan vara skönt att lämna över uppgiften till proffs. På så vis får man mer tid över och kan vara trygg med att köpare tycker att boendet är i ett gott skick. Här är en bra firma.

Folkbokföring

Så fort du flyttar bör du göra en flyttanmälan till Skatteverket. Detta för att få rätt adress i folkbokföring. Det är inte bara vid flytt man kan behöva ändra i sin folkbokföring, utan också när man gifter sig eller ska byta namn. Att folkbokföringen är korrekt är viktigt. Bland annat är det viktigt eftersom det avgör om du har rätt till olika bidrag, var du ska betala skatt och var du ska rösta. Flyttar du till Norrland men är folkbokförd i Linköping missar du alltså inte bara posten – utan mer än så.

Mäklare

Att tala med mäklare ganska tidigt i processen är en god idé. Det är alltid bättre att ha god tid på sig än att försöka sälja något snabbt med kort varsel. Stressar man finns en risk att det inte blir rätt läge och indirekt att man inte får lika mycket pengar för lägenheten som man skulle kunna ha fått. Viktigt är alltså att ha så god framförhållning som möjligt, även om det inte alltid är så lätt, givetvis. Är det något brådskande som får dig att flytta från Linköping kan det kännas särskilt svårt.

22 Dec 2017

Vad händer om vi måste flytta isär?

En guide till olika situationer som kan uppstå.  Vad händer med barnen efter en separation ?  Hur går du till väga om du måste flytta till en annan stad? Det och många andra frågor får du svar på denna webbplats.

/shutterstock_412691482.jpg