När tiden och orken inte finns

Att byta bostad är givande och roligt men också stressigt och fysiskt ansträngande. När du inte har tid eller ork kvar är det smart att låta proffsen fixa din flyttstädning. En syssla mindre!

Att byta bostad är oftast förknippat med stor glädje och stor förväntan. Ibland finns ofta lite vemod inblandat. Förhoppningsvis har du själv gjort valet att flytta men en flytt är alltid ett avsked och ett avslut. Gamla vyer och omgivningar byts mot nya. Utrymmen anpassade för dig och de som eventuellt delar din bostad lämnas.

Arbetsmässigt är en flytt oerhört ansträngande. Oftast involverar den veckor med packande och åtskilliga tripper till återvinningen. När dagen börjar närma sig är det också dags för mer fysisk ansträngning - det behövs flyttstädning. Och flyttstädning är inget för de veka! Det är stressigt och det ställs betydligt högre krav än när man städar hemmet en vanlig måndag.

Hur bör en flyttstädning utföras?

För att alla ska bli nöjda och för att inte köpare eller andra ska ha åsikter av det mer negativa slaget krävs en rejäl ansträngning. Vid en flyttstädning behöver allt rengöras, även det du inte gör till vardags. Missar man väsentliga delar kan man dessutom bli ersättningsskyldig. Onödigt, när det egentligen är enkelt att ordna genom att anlita en städfirma.

En riktig flyttstädning kan inte göras medan möbler och annat fortfarande finns kvar i bostaden. Flyttstädning innefattar rengöring av väggar och golv, fönsterbrädor och radiatorer, avlopp och ugn. Om ni ska lämna armaturer i bostaden behöver de tas ner och tvättas av och torkas. Ingenting får missas. Fönstertvätt är givetvis en del av det hela, och eventuella förråd ska även de torkas och städas. Låter det lockande? Inte? Då rekommenderas att ni tar kontakt med en bra och seriös städfirma och låter dem ge er en offert på jobbet.

Priser och garantier

Kostnaden för en flyttstädning ingår i de tjänster som omfattas av RUT-avdraget, vilket innebär att du inte kommer att betala fullt pris för arbetet. Att välja noga och hitta en bra städfirma rekommenderas, även om den firma du fastnar för kanske inte har det lägsta priset. Det är värt en slant att veta att det finns garantier för att jobbet utförs på rätt sätt. Faktiskt kan seriösa firmor ge en garanti som innebär att om det finns anmärkningar kommer de och åtgärdar direkt. Bäst är förstås om den klausulen aldrig behöver användas men det är bra om den existerar.

28 Feb 2020

Vad händer om vi måste flytta isär?

En guide till olika situationer som kan uppstå.  Vad händer med barnen efter en separation ?  Hur går du till väga om du måste flytta till en annan stad? Det och många andra frågor får du svar på denna webbplats.

/shutterstock_412691482.jpg