När ni flyttar isär

Har du och din partner bestämt er för att flytta isär? Det är inget ovanligt med det, ni delar samma öde som hälften av alla de som bestämt sig antingen för att gifta sig eller flytta ihop. Vi har andra krav på förhållandet numera, än vad våra föräldrar och framför allt vad deras föräldrar hade på relationerna när de levde. För 70-80 år sedan flyttade man eller gifte sig för att förhållandet skulle hålla hela livet. Att skilja sig var inte lika accepterat då, jämfört med hur det ser ut nu. Ett barn som var ett skilsmässobarn sågs som ett barn som växte upp under svåra förhållanden. Så är det ju inte längre, utan något som är mer naturligt och inget som någon har någon åsikt om längre.

Hur man bäst flyttar isär

Därför är det viktigt att försöka behålla vänskapen även om man går åt olika håll. Särskilt om man har barn är det viktigt att fortsätta vara vänner eftersom det bästa för barnet är föräldrar som inte är förbittrade mot varandra. Då är det bäst om man kan undvika att gräla om sådant som praktiska frågor kring flytten. Det är bra om man kan se till att göra den så smidig som möjligt för att man slipper bli oense om småsaker, när det är viktigt att komma överens med varandra om stora saker, som gemensam vårdnad om barnet till exempel. Istälelt för att gräla om flyttstädningen, kan man ta hjälp av en flyttstädningsfirma. Det lönar sig verkligen, då en städfirma som är van vid att flyttstäda, ser till så att man inte får någon anmärkning av den som ska flytta in efter er.

Så bör en flyttstädning vara

Oavsett om man flyttar från en hyreslägenhet eller en bostadsrätt, eller villa, kan de som ska flytta in, ha anmärkningar på flyttstädningen. Det är om spis, eller ugnen inte är fläckfri, eller om man har glömt att städa förrådet, balkongen eller något annat som tillhör bostaden. Särskilt badrum och kök är viktiga att städa så de blir helt fläckfria. Där vill man inte hitta några fläckar när man flyttar in i en ny bostad. Det är på samma sätt med fönster, är man nyinflyttad vill man inte har fettfläckar på fönster. Har man då slarvat med städningen, får man komma tillbaka och städa om tills bostadsägarna, eller hyresvärden är nöjd. Annars anlitar de en städfirma som kommer och städar och hyresvärden eller bostadsägarna sänder dig fakturan och du har ingen möjlighet att påverka varken pris eller göra Rut-avdrag för städningen. Dår är det bättre att själva påverka priset på flyttstädningen och själv anlita en städfirma som kommer och utför flyttstädningen.

19 Nov 2018

Vad händer om vi måste flytta isär?

En guide till olika situationer som kan uppstå.  Vad händer med barnen efter en separation ?  Hur går du till väga om du måste flytta till en annan stad? Det och många andra frågor får du svar på denna webbplats.

/shutterstock_412691482.jpg