När ni behöver flytta isär

Ska ni flytta till olika bostäder? När man väl har bestämt sig för hur man vill göra, kan det hela bli en lättnad, även om den skilsmässa aldrig är rolig, egentligen. Men det kan bli en lättnad att veta hur man ska göra. Innan det har man säkert gått en längre tid och varit osäker på om man ska flytta eller inte. När man sedan väl har bestämt sig för hur man ska göra, brukar man få ny energi för att åstadkomma den förändring som man önskar sig.

Det kan vara bra om man inte grälar om de saker som man ska dela på. Det kan underlätta om man inte behöver vara osams om de saker som man har haft gemensamt. Kanske man inte ska vara på plats när den andra flyttar? Då kan man undvika gräl som gör att man kanske blir osams för resten av livet. Det kanske inte är värt det?

Flytta ut när den andra inte är där

Att bestämma ett datum för den egna flytten när den andra före detta sambon inte är där, kan vara ett bra förslag. Ser man inte vad den andra tar med sig, behöver man inte gräla om det. Det finns ju nya prylar att köpa. Och tyckte om den pryl som den före detta sambon tog med sig så kan man alltid köpa en ny. Det är sällan värt osämjan att gräla om sådana saker som man kan köpa. Det finns ju andra saker som inte går att köpa; har man barn tillsammans kan man behöva vara vänner med sin före detta sambo för att kunna fortsätta vara goda föräldrar till barnen och behöva samarbeta.

Flytta ut på samma dag

Om man inte alls är osams, utan kan komma överens, även om man har bestämt sig för att flytta isär, så finns det ju inget som hindrar att man flyttar ut på samma dag. Då kan man se till att tömma bostaden riktigt ordentligt och sedan flyttstäda tillsammans. Då blir det ingen orättvisa, utan man gör det tillsammans. Det är ju mest rättvist att man städar bort allt det som man förut och tillsammans har "smutsat ner" i bostaden. Kan man inte flyttstäda, eller inte hinner får andra förhinder är det bäst att anltia en flyttfirma eller en städfirma som kan göra det åt en. Många flyttfirmor erbjuder nämligen även flyttstädning, vid sidan om alla andra flyttjänster som de erbjuder. 

29 Jan 2020

Vad händer om vi måste flytta isär?

En guide till olika situationer som kan uppstå.  Vad händer med barnen efter en separation ?  Hur går du till väga om du måste flytta till en annan stad? Det och många andra frågor får du svar på denna webbplats.

/shutterstock_412691482.jpg