När du behöver flytthjälp med tunga möbler

Har du tunga möbler som du behöver kunna flytta från punkt A till punkt B? Det gäller att man ser upp så att man inte skadar sig själv eller andra vid tunghantering av mycket tunga möbler. Det finns sätt att kunna flytta på till exempel tynga pianomöbler eller flyglar och man anänder då lyftremmar. Har man den rätta tekniken kan man flytta dem, men risken är ändå stor att någon skadas under flyttens gång. Då finns det bättre sätt att flytta på dem. Det är till exempel genom att komma med en stor lift och med hjälp av liften lyfta ut möblerna. Sedan kan företaget som kommer med liften även transportera dem till den nya adressen och lyfta in dem på rätt adress.

Inte alla flyttfirmor som är specialiserade på tunga lyft

Det är inte alla flyttfirmor som är specialiserade på tunga lyft. Det är inte alla flyttgubbar som kan tekniken med liftar och som vet hur man sköter en avancerad lift. Det krävs övning för att få till den precision som krävs för att inte möbeln ska skadas, eller att fastigheten ska skadas i hanteringen. Det tar några år innan man kan hantera en stor lift. En lekman kan mycket väl krascha en ruta i rena rama förskräckelsen. Och då har man gjort en stor skada. Själva möbeln som man lyfter kan skadas, människor kan skadas, liksom fastigheten. Så se till att anlita en erfaren flyttfirma som kan hantera tunga möbler.

Se till att boka in flyttfirman i god tid

Det brukar bli ont om tid när det väl är dags att flytta. Se därför till att boka flyttfirman i god tid. Det är många som vill flytta precis i början eller slutet av månaden. De flesta betalar för sin bostad i slutet av månaden när lönen kommer in. Därför koncentrerar sig flyttarna för alla till slutet eller i början av månaden. Har man då inte bokat flyttfirman i tid, kan man missa att flytta precis det datum som man önskar. Många hyreskontrakt brukar ha 3 månaders uppsägningstid, vilket göra att om alla ha 3 månaders uppsägningstid, bör man boka mer än 3 månader innan man ska flytta för att inte någon ska sno den tiden som just du vill flytta. Framför alllt när det kommer just till tunga lyft och tunghantering är det viktigt att du får den tid som du kan flytta.

24 Apr 2019

Vad händer om vi måste flytta isär?

En guide till olika situationer som kan uppstå.  Vad händer med barnen efter en separation ?  Hur går du till väga om du måste flytta till en annan stad? Det och många andra frågor får du svar på denna webbplats.

/shutterstock_412691482.jpg