När du behöver flytta inom Göteborg

Ska du flytta inom Göteborg? Då är det många saker som måste lösa sig innan det blir dags att flytta in alla dina saker och möbler i den nya bostaden. Hela processen att flytta, kan liknas vid en dominokedja. Den som ska flytta in i din bostad, ska i sin tur bli av med sin bostad, som i sin tur ska bli av med sin, och så vidare. På samma sätt ska den som flyttar ur din nya bostad, hitta en ny bostad, och den som flyttar ur den ska i sin tur hitta en ny bostad att flytta in i. Innan hela kedjan har kunnat flytta in i den nya bostaden, ska alla packa, städa ur, flytta sina saker och möbler och först när alla saker är på plats är domino-kedjan avslutad. Mycket att tänka på, eller hur?

Du behöver inte göra allt själv

Som tur är, har möjligheterna till Rut-avdraget höjts till 75.000 kronor per år och per person. Det gör det möjligt för fler att anlita flytthjälp som underlättar för alla som ska flytta. Det finns en del som erbjuder allt inom flytt och packning och flyttstädning. Andra erbjuder bara städning, det är lite olika hur företagen erbjuder sina tjänster. Det beror på hur företagen startade. Vissa startade som ett renodlat flyttbolag och har sedan köpt upp ett företag som arbetar med städning, och kan på så sätt även erbjuda flyttstädning. Andra är renodlade städföretag och erbjuder enbart det.

Om du behöver hjälp med själva flytten

Det första du borde göra om de behöver hjälp med själva flytten är att boka datum för flyttbilen, eftersom det är många som ska flytta antingen i början av en månad, eller i slutet på månaden. Det är så pass många att flyttfirmorna erbjuder lägre priser till dem som kan tänka sig att flytta i mitten av månaden. Så ska du få tag i en flyttfirma eller en hyrbil just det datum som du önskar dig, bör du så snart som du vet datum för inflyttning, boka din bil eller flyttföretag.

Om du behöver hjälp med flyttstädning

Behöver du hjälp med flyttstädning i Göteborg och inte redan nu känner till något pålitligt sådant städföretag, kan du googla "flyttstädning Göteborg" för att få förslag av Google på sådana som erbjuder flyttstädning. Sedan är det bara att ta kontakt, be om offert och referenser. Jämför sedan de olika offerterna och referenserna med varandra och välj sedan den som är bäst. Om inte, kan du i stället läsa mer här.

31 Jan 2019

Vad händer om vi måste flytta isär?

En guide till olika situationer som kan uppstå.  Vad händer med barnen efter en separation ?  Hur går du till väga om du måste flytta till en annan stad? Det och många andra frågor får du svar på denna webbplats.

/shutterstock_412691482.jpg