När det är dags ta farväl

Är förhållandet slut? Det är inte alla gånger som det är så att relationen håller. Särskilt när man är ung och kanske har gått in i en relation utan att tänka på hur mycket det är som binder en till en annan person. Kanske man inte är säker än på vad man vill jobba med, eller var man vill bo, eller hur man vill ha det i ett förhållande. Man kanske är för ung för att riktigt veta hur man vill ha det. Då kanske man vill prova på att flytta och prova på att bo själv ett tag.

Nöjesbranschen är full av dessa historier. Du är knappast ensam om att göra slut. Men även om andra har upplevt samma sak, så kanske det inte hjälper, vissa saker måste man genomlida på egen hand innan man kommer ut ur tunneln och kommer på fötter igen. Här kommer några tips på hur man kan stå ut.

1. Blicka inte tillbaka – se framåt.

Ett sätt att inte falla för frestelsen att gå tillbaka är att inte tänka tillbaka på tiden som man har haft tillsammans. Då är det bättre att blicka framåt och planera för framtiden istället för att ångra sig och vilja gå tillbaka. Det finns säkert anledningar till varför man valde att gå vidare och inte stannade kvar. Glöm inte varför du valde att gå vidare och se inte tillbaka.

1. Skaffa en ny hobby

Det kan vara bra att skaffa sig en ny hobby – kanske den där, du alltid har längtat efter att göra, men inte har haft tid till, förrän nu? När man ligger på dödsbädden kan det vara just de där första stegen som man tar, till att göra det där som man har haft lust att göra och som man till sist valde att göra och som gör en glad att man faktiskt åstadkom. Är det att hoppa fallskärm, hoppa bungyjump, dyka i Barriärrevet eller rida kamel i öknen, så ska man göra det innan det är för sent. Så varför inte göra det nu när du får mer tid över?

3. Skaffa nya vänner

Man kan vilja få nya vänner, om det var så att de gamla vännerna är förknippade med exet. Då kan det vara läge att skaffa sig nya vänner. Om man börjar med en ny hobby; som att lära sig plocka svampar, fläta korgar eller sjunga i en kör, så kan man få nya vänner i och med byte av hobby.

4. Gå ut och roa dig

Man kan faktiskt bara gå ut och roa sig. Kanske man har valt att stanna hemma med exet i flera år. Då kanske det var ett tag sedan som man gick ut och roade sig. Om man väljer att leva lite utåtriktat ett tag, så kanske man upptäcker att det är roligt att vara ute och roa sig. Allt sådant kan göra så att man inte sitter hemma och deppar över att förhållandet är slut. Lycka till!

29 Oct 2019

Vad händer om vi måste flytta isär?

En guide till olika situationer som kan uppstå.  Vad händer med barnen efter en separation ?  Hur går du till väga om du måste flytta till en annan stad? Det och många andra frågor får du svar på denna webbplats.

/shutterstock_412691482.jpg