När det är dags sälja bostaden

Det är en något överhettad bostadsmarknad nu, och Riksbanken har egentligen eldat på om detta med sitt inflationsmål om en ökning på endast 2 procent. Folk har därför lånat över sina tillgångar, vilket kan göra att bostadsmarknadsbubblan kan spricka när som helst. Så är man på väg att sälja sin bostad i höst, gör man helt rätt i det.

Ska man flytta isär och sälja sin bostad är det några punkter som man kanske bör tänka på. För det första så snart man vet ett datum för tillträde till sin nya bostad, bör man boka en flyttfirma. De har bråda dagar, åtminstone i Stockholm att flytta åt sina kunder.

Ska du sälja din bostad?

Är det så att man ska sälja sin bostad är det hög tid att börja med att ta kontakt med en mäklare. En sådan kan ge en första bedömning om vilket pris man kan ta för sin bostad. Sedan när ni har kommit överens om ett ungefärligt pris, är det dags att ta bilder av bostaden och framhålla alla fina saker med den; är det nära till förskolor och skolor? Hur långt är det till kollektivtrafiken? Finns det parker och rekreation i närheten? Och så vidare. När man har kommit fram till vad som ska framhållas är det dags att ta bilder. Men hur ser bostaden ut? Om den ser alltför tråkig ut, kan man göra en homestyling så att bostaden tar sig från sin allra bästa sida. Obland kan det räcka med att man ställer fram en fruktskål, snyggar till soffan med snygga kuddar, en fin filt, hänger upp snygga lampor, ställer en bokhylla på plats och fina blommor, tänder ljus och så vidare.

Varför vill folk se en hemtrevlig bostad?

Det som man säljer ptminstone i Sverige är inte en tom lokal. Ingen har lust att bo i en tom lokal. Däremot vill alla bo i en mysig bostad. Det man säljer är inte bara lokalen i sig, det man säljer är vision om ett hem, en mysig plats där man så gärna vill bo. När man säljer en bostad är det tanken på en hemtrevlig bostad dit man så gärna flyttar. Det är därför homestyling går hem i Stockholm. Vi blir attraherade, inte bara av en plats, eller lägenhet, hus eller radhus. Vi blir attraherade av ett framtida hem och de möjligheter som ett hem ger oss. Vi säljer drömmen om det vackra hemmet helt enkelt. Här kan du läsa mer om hur man kan åstadkomma en bra försäljning på: http://www.homestylingstockholm.nu.

14 Oct 2019

Vad händer om vi måste flytta isär?

En guide till olika situationer som kan uppstå.  Vad händer med barnen efter en separation ?  Hur går du till väga om du måste flytta till en annan stad? Det och många andra frågor får du svar på denna webbplats.

/shutterstock_412691482.jpg