Något att se fram emot

Mot nya mål i livet, nytt hem och nya äventyr. Hur löser du allt det praktiska, packar du själv eller tar du hjälp? När du är sugen på ett nytt hem vill du komma dit fort och slippa göra allt själv.

Den dagen du hittar ditt drömhem och har fått beskedet om att ert bud är vinnare i budgivningen är lyckan gjord. Få affärer i livet är så stora som att skapa ett perfekt hem för sig själv och sin familj. Kanske flyttar du från en lägenhet till hus för första gången och kanske ska det ske med ganska kort varsel. Vid val av flyttfirma bör du med fördel vara ute i så god tid som möjligt för att få de datum du vill och all den hjälp du vill ha. När tiden är knapp känns det extra skönt att unna sig hjälp även med att packa ner dina saker - något de allra flesta flyttfirmor också erbjuder.

Ute i god tid

Är du istället ute i god tid med din flytt och vet att det ska ske om x antal månader så kan du ta processen i lagom takt och göra en ordentlig rensning bland dina saker. Att rensa gör att du får ny energi i livet, mer plats och slipper släpa på lika mycket saker. Färre saker för dig och flyttfirman att packa och färre saker för flyttgubbarna att bära. När det blir färre saker blir det också billigare. Du behöver färre flyttkartonger, det tar mindre tid att packa dem och att lasta dem på flyttbilen samt att bära in dem i den nya bostaden. Det kan även bli billigare med en mindre flyttbil. Förutom att du sparar pengar på att rensa så kan du även tjäna pengar på att sälja de saker du ej vill ha kvar.

Dagen det händer

När dagen är kommen och själva flytten sker från plats A till plats B kommer du vara så tacksam att du unnat dig en redig och bra flyttfirma. Trevlig personal och trygghet i form av F-skattsedel och branschavtal gör att allt känns tryggare. Det är alltid bra att göra lite research innan du skriver på ett avtal med firman. Firman bär in allt i flyttbilen, städpersonalen tar vid och städar ur det gamla boendet, och ni färdas själva till ert nya hem, där flyttfirman redan hunnit bära in alla era saker och ni äntligen kan packa upp, flytta in och börja ett helt nytt liv.

22 Jun 2020

Vad händer om vi måste flytta isär?

En guide till olika situationer som kan uppstå.  Vad händer med barnen efter en separation ?  Hur går du till väga om du måste flytta till en annan stad? Det och många andra frågor får du svar på denna webbplats.

/shutterstock_412691482.jpg