Mycket jobb blir det

Även om man flyttat många gånger så är det viktigt att sätta sig ner i god tid och planera. Kanske är förutsättningarna annorlunda och man vill ha mer hjälp. Hur anlitar man en flyttfirma?

Om man har flyttat förut så kan man bli trött bara man tänker på hur mycket jobb och hur tungt det kommer bli. Förutom att man sällan slipper trappor vid en flytt så kan man ha möbler som väger hundratals kilo. Och som förstås även är otympliga att hantera. Ofta så ska man flytta ut i samma veva som någon annan ska flytta in och då ska allt gå snabbt. Konstigt är också att alla vänner och bekanta brukar vara bokade precis den helgen som flytten sker. Har man dessutom barn och husdjur att jonglera samtidigt som farmors tunga piano ska nerför sex trappor utan hiss. Ja då är det svårt att hålla energi och humör på topp. Det kan även vara svårt att lyckas komma till det nya boendet utan att något blivit skadat eller gått sönder. Allt det kan man slippa ifall man istället väljer att anlita en flyttfirma som ser till att bohaget kommer från a till b.

Välja från menyn

När man ska anlita en flyttfirma så är det som att välja från en meny på en restaurang. De flesta har flera olika tjänster på sin repertoar. Därför är det också viktigt att man beställer det som man behöver. Det kan vara lätt att man tror att en flytt är en flytt, men om man har något som är mycket tungt så behöver man meddela det separat. Tyngre bohag kan man behöva använda speciella lyftdon till. De brukar även ta betydligt längre tid att flytta och speciellt ifall man inte kan använda sig av hiss.

Det man behöver

Eftersom de flesta flyttar sker i månadsskiften så bör man kontakta en flyttfirma så fort man vet datumet för flytten. Om man önskar så kan man kontakta ett par stycken för att få prisuppgifter och kunna jämföra dem sinsemellan. När man väl bestämt sig och noggrant meddelat vad man vill ha hjälp med så är det bra ifall man skriver ett avtal. Där ska tid, plats och åtgärd vara beskrivet. Tillsammans med det angivna priset. Det kan vara svårt att veta exakt hur lång tid en flytt tar men eftersom de är experter så brukar de kunna räkna ut rätt tidsåtgång. Ska du flytta? Då tipsar vi dig att kontakta denna sida: https://www.flyttfirmanorrköping.nu

20 Aug 2020

Vad händer om vi måste flytta isär?

En guide till olika situationer som kan uppstå.  Vad händer med barnen efter en separation ?  Hur går du till väga om du måste flytta till en annan stad? Det och många andra frågor får du svar på denna webbplats.

/shutterstock_412691482.jpg