Mycket att tänka på vid en flytt

Det är härligt att hitta sin drömbostad. Tiden det tar tills man får flytta in är alltid alldeles för lång, men ändå kan man missa att lägga tid på detaljer som gäller flytten av bohag och familj.

Allt som rör en flytt kan egentligen ta månader eller till och med år från tanke till utförande. Det kanske växer fram en önskan om ett boende i ett visst område efter att man besökt det flera gånger. Eller så kanske man skaffar sig en tomt men det tar ett år eller mer innan man bygger hus på den.

Fokus ligger oftast på hur det kommer kännas och vara att bo i den nya bostaden; om man ska måla om eller förändra på annat sätt inomhus eller utomhus. Ett viktigt område brukar vara hur man ska ställa möbler och vilka möbler man ska ha. Rör det sig om en barnfamilj så brukar även diskussionerna gå heta när det gäller vem som ska ha vilket av sovrummen - något som ofta slutar med lottdragning och troligen tandagnisslan från den som förlorar.

Det roliga kommer först

Precis som inom alla andra områden så är det alltid mysigare att lägga tid på det som är roligt och lätt. Angående det som känns tungt, jobbigt, tar lång tid och kan orsaka stress är det istället möjligt att kontakta en flyttfirma i Vasastan. För när det kommer till själva flyttdagen så är det logistiken gällande bohaget som brukar lägga mörka moln över entusiasmen, både för de som flyttar och för alla nära och kära runt omkring. Det är sällan man ställer frågan om flytthjälp och möts av glada tillrop. Istället brukar det vara suckar och konstpauser där de tillfrågade försöker komma på en ursäkt för att slippa vara med.

Skriv en lista och ta hjälp med resten

Som flyttande behöver man bara skriva en utförlig lista över allt som behöver göras. Allt kan man sedan få hjälp med om man så önskar. I och för sig kan man även få hjälp att skriva listan, men då kan kanske något viktigt missas. Det vanligaste som man väljer att ta hjälp med är det som sker under själva flyttdagen - det vill säga flytten av bohaget från den gamla adressen till den nya, samt städningen av den gamla bostaden. På detta sätt kan man istället fokusera helt på packning och hur man vill inreda det nya boendet. Ett bra sätt att slippa stressen!

17 Oct 2020

Vad händer om vi måste flytta isär?

En guide till olika situationer som kan uppstå.  Vad händer med barnen efter en separation ?  Hur går du till väga om du måste flytta till en annan stad? Det och många andra frågor får du svar på denna webbplats.

/shutterstock_412691482.jpg