Magasinering i Stockholm

Det kan finnas många anledningar till att man behöver plats för magasinering i Stockholm. En av de vanligaste är att man behöver någonstans att ställa sitt bohag vid en flytt. Ibland faller det sig ju så att man sålt sin lägenhet och köpt en ny, men tillträdesdatumet för den nya lägenheten är någon månad senare än utflyttningsdatumet för den gamla. I det läget kan man antingen vända sig till vänner och släktingar och förtvivlat försöka ordna plats för hela sitt bohag, eller så kan man vända sig till ett företag som erbjuder magasinering

Förrådslokal

Det finns många olika typer av magasinering och i en storstad som Stockholm finns såklart ett extra stort utbud. Den vanligaste typen av magasinering är i en förrådslokal, där man hyr ett förråd i ett större komplex som är larmat och bevakat dygnet runt. Din saker står välbevakade inomhus under ideala klimatförhållanden och du behöver inte ägna dem en tanke tills du behöver dem igen. Ett förrådskomplex kan oftast erbjuda olika storlekar av förråd allt utifrån dina behov. Du har egen nyckel och passerkort och kan komma åt ditt förråd vid de flesta tider på dygnet. Oftast betalar man per dygn, men man kan också välja att betala per månad eller till och med årsvis.

Förrådscontainer

En annan form av magasinering är att ha sakerna i en förrådscontainer. En container kan vara en bra lösning då du tillfälligt behöver en avställningsyta för dina saker, exempelvis vid en renovering eller ombyggnad av huset. En container kan stå på gården så att du har ständig tillgång till dina saker. Du behöver inte oroa dig för att dina saker ska fara illa, en modern förrådscontainer är välisolerad för att klara alla typer av klimat. De kan även göra inbrottssäkra med extra låsanordningar och larm om du vill förvara extra värdefulla ägodelar.

Mobil magasinering

Ytterligare en variant av magasinering är att anlita ett företag som erbjuder mobil magasinering. Mobil magasinering innebär att företaget kör ut en mobil container till dig, som går att ta bakpå bilen som ett släp. Du eller personalen packar sedan det mobila förrådet i lugn och ro, varpå företagets personal kör det mobila förrådet till ett välbevakat parkeringsgarage och ställer av det där. Fördelen med denna form av magasinering är att det bara behöva en packning för att ställa av sakerna, och en avlastning när du vill ha tillbaka dem. Mobil magasinering är en typ av förrådshyra som blir allt vanligare i Stockholm.

Se utbudet på nätet

Det går lätt att hitta alternativ för magasinering på nätet. Det finns många företag representerade online och hos de flesta kan du lätt skapa dig en bild av utbudet och jämföra priser. Förhoppningsvis kan det hjälpa dig att göra din övergångstid mellan flyttar eller under en renovering glättare.

14 Nov 2017

Vad händer om vi måste flytta isär?

En guide till olika situationer som kan uppstå.  Vad händer med barnen efter en separation ?  Hur går du till väga om du måste flytta till en annan stad? Det och många andra frågor får du svar på denna webbplats.

/shutterstock_412691482.jpg