Kan man få RUT-avdrag för flytt?

Har ni vuxit ur era befintliga lokaler och ska flytta till nytt? Är er expertis en annan än att bära möbler så finns hjälp att köpa. Spar tid genom att anlita proffs, starka flyttare som bär allt.

Känner du till att RUT-avdraget kan användas i samband med flytt? Det blir därmed extra förmånligt för dig som privatperson att anlita en flyttfirma. Just det, du hörde rätt, du behöver alltså vara en privatperson. Är du det så har du rätt att få bidrag upp till 25 000 kr via RUT och det är 50% av arbetskostnaden som får dras av. Hur det går till vet flyttfirman och Skatteverket. Däremot omfattas inte företagsflytt av bidragsmöjligheten eftersom ett företag inte är en enskild privatperson. Är du egenföretagare med enskild firma och har kontor i bostaden kan det kanske gå - kontakta Skatteverket för säkerhets skull.

För flytt av företag

Ska du ta in en flyttfirma för hjälp med företagsflytt så dras kostnaden på företaget och därmed är det ändå en bra investering. Flyttgubbarna är vana att planera och packa och bära varför de utför jobbet betydligt snabbare än vad ni kan göra själva. Dessutom kan ni ägna er dyrbara tid åt att göra ert vanliga jobb istället för att bära flyttlådor. För att ni själva ska ha koll på era saker så låna in flyttlådor från flyttfirman. En företagsflytt sker snabbt och smidigt och har du själv packat lådorna så vet du var allting finns när ni kommer på plats i företagets nya lokaler. För företagets trygghet följer flyttfirman svenska flygbranschens standard.

Slipp tänka på detaljerna

När du anlitar en firma för företagsflytt så tar de över även bortforsling och annat som du vill slippa sköta själv. En bra firma har kontakter inom välgörenhet och ser till exempel till att skänka de möbler och annat ni inte vill ta med er så att det kommer till användning någon annanstans. Precis som med alla köp av tjänster bör du kolla referenser och rekommendationer på den firma du tänker anlita till din företagsflytt. Har du fått rekommendation från någon som använt dem tidigare så är detta så klart det bästa. Kolla gärna med ett par olika flyttfirmor så du kan jämföra pris och ställa deras offerter mot varandra. Som företagare har du vana att göra upphandlingar på ett annat sätt än en privatperson, så att genomföra en företagsflytt behöver inte upplevas som en särskilt svår sak. Funderar du på att flytta så tipsar vi att läsa mer på denna hemsida: https://www.starcycle.se/

20 Apr 2020

Vad händer om vi måste flytta isär?

En guide till olika situationer som kan uppstå.  Vad händer med barnen efter en separation ?  Hur går du till väga om du måste flytta till en annan stad? Det och många andra frågor får du svar på denna webbplats.

/shutterstock_412691482.jpg