Hur gör man med hemstädning vid varannanveckasboende?

Ett par med barn som flyttar isär och har svårt att hitta två mindre lägenheter, väljer ofta ett arrangemang som går ut på att man skaffar en mindre lägenhet och turas om att bo i den, samtidigt som den andra föräldern bor med barnen. Vanligtvis bor man en vecka i taget i vardera lägenhet. Det finns många fördelar med ett sånt arrangemang, eftersom barnen får bo kvar i lägenheten och får jämnt umgänge med båda sina föräldrar. Ett sådant arrangemang brukar kallas varannanveckasboende.

Det är ju en lösning som är tillfällig, i längden vill antagligen inte någon av föräldrarna dela lägenhet med den andra, utan i stället skaffa något eget med plats för barnen, där man kan börja om på ny kula. Men dessa lösningar tenderar ändå att bli ganska långvariga i Stockholm, där bostäder är dyra och svåra att få tag i.

Att ta hjälp med hemstädningen

En fråga som dyker upp vid ett sånt här arrangemang är hur man ska göra med städningen. Till städning av den mindre lägenheten har man ju egentligen all tid i världen, men när man har barnvecka och bor i den stora lägenheten vill man kanske hellre umgås med barnen och sörja för att de har det bra än att gå runt och göra fint. Därför väljer många föräldrar som har varannanveckasboende att ta hjälp med hemstädningen, ett arrangemang som gör att lägenheten alltid överlämnas till den andra föräldern ren och fin. En bra början på en vecka med barnen, som dessutom är bra både avseende lägenhetens skick i ett längre perspektiv och barnens och föräldrarnas hälsa.

Ni bestämmer intervallet

Städning kan ske på dagtid när föräldrarna är på jobbet och barnen på dagis eller i skolan. Det går vanligtvis bra att välja vilken veckodag som helst för hemstädning, dock blir det lite dyrare på helgerna. En gång i veckan brukar vara lagom för att hålla en lägenhet där det bor barn i bra skick, men man kan själv välja om man vill ha städning oftare eller mer sällan.

I en hemstädning ingår allt det som vanligen ingår när man själv gör en noggrann städning. Dammsugning och våttorkning av golv, utvändig rengöring av spis och vitvaror, badkar, toalett och så vidare. All synlig smuts och damm tas bort och lägenheten ser helt enkelt välstädad ut. Den som vill tar även hjälp med storstädning ett par gånger om året, då lägenheten rengörs på djupet.

Värnar om privatlivet

De lokalvårdare som arbetar på städfirmor i Stockholm är professionella och vana att arbeta i folks hem utan att tumma på deras integritet. Städfirman kommer att ha tillgång till nycklar på samma sätt som en hantverkare, men väljer ni en en seriös och välrenommerad städfirma i Stockholm behöver ni inte oroa er för stölder eller intrång i privatlivet. Det är oftast en och samma städare som besöker er, och man bygger snabbt upp ett ömsesidigt förtroende.

Välj hemstädning i Stockholm

Att ta hjälp med hemstädningen kan vara det som är avgörande för om ett arrangemang med varannanveckasboende blir framgångsrikt. Välj i så fall att ta hjälp med hemstädningen av en bra och seriös städfirma i Stockholm som fått goda kundomdömen både vad gäller själva städningen men också i fråga om kundbemötande och service. I väntan på en permanent bostadslösning är hjälp med hemstädning det bästa sättet att hålla lägenheten ren.

Läs mer om städning och vilka tjänster som erbjuds: https://www.städningstockholm.net.

20 Sep 2018

Vad händer om vi måste flytta isär?

En guide till olika situationer som kan uppstå.  Vad händer med barnen efter en separation ?  Hur går du till väga om du måste flytta till en annan stad? Det och många andra frågor får du svar på denna webbplats.

/shutterstock_412691482.jpg