Gräla inte om vem som ska flyttstäda

Det brukar ofta ha skett en hel del innan man kommer fram till att man vill flytta från varandra och man bestämmer sig för att separera. Ofta har en kärleksrelation gått från att vara en fin vänskap och kärlek till bittra gräl eller likgiltighet inför varandra. Det är alltid sorgligt när ett förhållande tar slut och kärleken inte finns där längre. Det är ju ett under när det finns två som faktiskt gillar varandra. Många kan tycka om en person, men det är mer sällan  som samma person råkar gilla en tillbaka – och när det händer är det rena, rama undret.

Flytta isär och förbli vänner är guld värt

En del relationer fungerar bättre som en trevlig vänskap än som ett krångligt kärleksförhållande. Om man ska kunna bli vänner i stället för bittra fiender och avsluta ett förhållande som inte fungerar, är det mycket värt. Trots de saker som har lett fram till att man inte längre vill vara i ett kärleksförhållande med en person, har man ju någon gång gillar varandras egenheter. I bästa fall kan man kanske hitta tillbaka dit, där man en gång hittade till varandra men i stället bli goa vänner. Ska man komma dit gäller det att inte upprepa sådant som man gjorde medan man ännu var i en kärleksrelation. Så finns det något man kan göra för att hitta tillbaka dit? Här ger vi några tips och råd som kan underlätta saken.

1. Sluta gräla

En sak som är viktig om man ska kunna skiljas åt som vänner är att se till att inte fortsätta gräla. Båda kan faktiskt bestämma sig för att inte gräla på den andra. Är det saker man hänger upp sig på och som irriterar en, tänk på att du inte kommer att behöva dras med den egenheten längre, så snart som ni har flyttat ifrån varandra. Ta en promenad istället för att gräla. Det brukar hjälpa.

2. Hjälp varandra så mycket går

Här gäller det att kunna gå över från kärleksrelation till vänskapsrelation och då ställer man upp för sina vänner på ett annat sätt än när man är i ett förhållande och kan kräva saker av varandra. Tänk på den andra parten som en kompis. Skulle din kompis be om en tjänst, skulle du väl ställa upp, eller hur? Säg att du ställer upp som kompis och be den andra göra likadant den dagen du behvöer det. Det brukar hjälpa.

3. Istället för att gräla – be om hjälp

Är ni inte överens om vem som ska göra vad när ni ska flytta, anlita en flytthjälp. Då behöver ni inte vara oense om vem som ska göra vad. Anlitar ni en flytthjälp med flyttstädning behöver ni inte vara sur över att den andra gör mindre än du. Då kan ni anlita flyttstädningen och splitta på fakturan. Båda vinner på det och ni kan ha kvar en vänskapsrelation. På samma sätt kan man faktiskt till och med gå i terapi tillsammans, ifall relationen har varit svår mellan er. En terapeut kan hjälpa er att skiljas åt på ett bra sätt. Lycka till!

27 Jun 2018

Vad händer om vi måste flytta isär?

En guide till olika situationer som kan uppstå.  Vad händer med barnen efter en separation ?  Hur går du till väga om du måste flytta till en annan stad? Det och många andra frågor får du svar på denna webbplats.

/shutterstock_412691482.jpg