Gräla inte om flyttstädningen!

När det är dags för en separation är det viktigt att försöka genomföra flyttningen så smärtfritt som möjligt. Är man mycket oöverens och kanske bara bråkar och grälar, så kanske man ska försöka genomföra flytten under olika dagar. Om man inte står ut med att prata med varandra, kan man se till så att man tar en paus från varandra och tar alla praktiska saker på olika dagar.

Ibland måste man ändå ha kontakt med varandra. Tycker man det är svårt, kan man istället hålla kontakt via e-post. Som exempel på då man bör hålla kontakten är när man ska dela sakerna mellan sig. Har man haft med sig möblemang när man väl flyttade ihop, kan man ju enklast ta med det samma när man en gång flyttar. Om det var du som tog med dig de flesta möblerna är det ju inte mer än rättvist att du även tar med dig de möblerna när du flyttar, eller hur?

Anlita städfirma till flyttstädningen

Anlita flytthjälp för att bära möbler och lådor

Om man inte får börhjälp av den andra när man ska flytta, kan man anlita flytthjälp. Det kan vara lite svårt att bära tunga soffor, sängar och bokhyllor på egen hand. I sådana fall bör man vara minst två, helst fler som bär de tunga sakerna. En bra idé för att packa är att packa i papperspåsar. Då kan man inte packa i så tunga saker och då blir det lättare att bära. Man får springa lite fler gånger, men, gillar man motion och att röra på sig, kan man istället bära fler påsar, och se hela flytten som ett träningspass. Så på med träningskläderna och tänk på att dricka mycket.

Bäst är att inte gräla om flyttstädningen

Om ni båda inte har lust att flyttstäda efter flytten, kan båda anlita en städfirma, dra av på Rut-avdraget och dela på den. Med Rut-advraget blir det inte så hög kostnad, när båda är med och delar på kostnaden. På så sätt behöver ni inte gräla om vem som ska flyttstäda. Är båda resonabla, bör det gå. Annars får väl den ena anlita städfirman och fakturera den andra, om man inte kan komma överens, men bäst är ju att först komma överens, innan man gör något som kan leda till utdragna gräl senare. När det gäller städfirma, kan man läsa på om olika städfirmor innan man bestämmer sig. Googla "flyttstädning" och sedan orten där du bor. Ta sedan kontakt med några städfirmor, be om offert och referenser. Välj sedan den med bäst referenser, eller läs mer om allsidig flyttstädning på: https://jourstadsverige.se.

29 Aug 2019

Vad händer om vi måste flytta isär?

En guide till olika situationer som kan uppstå.  Vad händer med barnen efter en separation ?  Hur går du till väga om du måste flytta till en annan stad? Det och många andra frågor får du svar på denna webbplats.

/shutterstock_412691482.jpg