Flyttstädning gör det lättare att flytta i Malmö

En flytt ska vara rolig och gå fort, inte vara full av hårt arbete så att man går och önskar att man aldrig hade hittat den där nya lägenheten. Många som flyttar i Malmö gör det för komplicerat för sig. De försöker mobilisera kompisar och organisera dem till någon sorts bärarmé, de bokar flyttbil som de måste hämta långt ute i hamnen och sedan lämna tillbaka, de delegerar flyttstädningen till svärmor som helst skulle sluppit med tanke på ryggen. Allt tar längre tid än man räknat med och många flyttar genomförs i kaos och blir klara i blotta förskräckelsen.

Anlita professionell hjälp vid flytten

Varför, när det kunde vara så enkelt? I Malmö finns alla förutsättningar för att genomföra en skön, smidig och rentav lyxig flytt. Det enda man behöver göra är att skriva två kontrakt – ett med en flyttfirma, och ett med en städfirma. Det finns till och med firmor som erbjuder båda dessa tjänster i ett paket. Man kan till och med få hjälp med att packa ner sitt bohag i kartonger och få dem uppackade i den nya bostaden. Och det bästa av allt är att det ändå inte blir särskilt dyrt.

Välj en städfirma med schyssta villkor

Precis som hyror och mat är servicetjänster billiga i Malmö. Och det beror inte på att de anställda får slavlöner. Den genomsnittlige städaren på en seriös städfirma i Malmö får skäligt betalt och är kollektivansluten. Det är ingen utnyttjad arbetskraft som det ibland talas om utan professionella yrkesmänniskor som utför sitt jobb. Du måste så klart se till att du väljer en pålitlig, laglig och seriös firma, men dem finns det gott om i Malmö. Flyttstädning ska vara något positivt, både för den som drar nytta av arbetet och den som utför det. Ett billigt pris uppväger inte den dåliga känslan av att veta att den som städar inte har rimliga arbetsvillkor.

Flyttstädning är bra för Malmö

När vi har så bra och billiga flyttjänster i Malmö, är det inte konstigt att vi inte utnyttjar dem mer?Visst blir det vanligare att Malmöbor anlitar professionell hjälp med flytt och flyttstädning, men man tycker ju att det borde vara standard, så billigt som det är. Ju fler som beställer tjänsterna, desto bättre går dessutom branschen och kvaliteten på firmorna höjs. Arbetstillfällen skapas och ekonomin går bättre. Är det att gå för långt att påstå att vår motvilja mot att städa bidrar positivt till samhällsutvecklingen?

Bästa sättet att flytta med stil

Hur det än är med den saken är flyttstädning på entreprenad något vi verkligen rekommenderar vid en flytt i Malmö. Med RUT kostar en flyttstädning av en normal trea i centrala Malmö ofta mindre än ett par tusen kronor, pengar som knappt kunde användas bättre. Det är en underbar känsla att kunna bära ut den sista kartongen ur lägenheten och veta att man slipper flyttstädningen. I stället för att skrubba golven eller rengöra under badkaret i den gamla lägenheten kan man i lugn och ro packa upp och komma i ordning i sin nya bostad. En lugn, värdig och på alla sätt perfekt flytt.

24 Oct 2018

Vad händer om vi måste flytta isär?

En guide till olika situationer som kan uppstå.  Vad händer med barnen efter en separation ?  Hur går du till väga om du måste flytta till en annan stad? Det och många andra frågor får du svar på denna webbplats.

/shutterstock_412691482.jpg