Flytta varje dag

Man kanske inte flyttar så många gånger i livet. Men om man arbetar på en flyttfirma så flyttar man varje dag. Vem arbetar på en flyttfirma och vilka egenskaper krävs? Vilka uppgifter finns?

Som anställd på en flyttfirma i Eskilstuna så flyttar man varje arbetsdag. Ibland kan man till och med utföra flera flyttar på en och samma dag. Är man privatperson så kan man gräma sig i månader innan en flytt. Det är tungt och kan dessutom vara stressigt. Ofta ska dessutom den nya hyresgästen flytta in vid samma tid som man själv ska flytta ut. Det kan vara en ekvation som är mycket svår att få ihop. Men för någon som arbetar på en flyttfirma är det i stort sett vardagsmat. Åtminstone när det gäller de flyttar som utförs runt månadsskiftet. Kanske har man dessutom de boende med under flytten. Ett upplägg som kan vara både bra och dåligt. Om beställaren har ett dåligt humör och är stressad så kan det bli ett svårt uppdrag. Som kund kan man glömma bort att det är personal som under åtta timmar varje dag utför den här typen av flytt som man själv också beställt.

Egenskaper för en flyttkarl

För att arbeta inom flyttbranschen så finns det vissa egenskaper som krävs. Man kommer under åtta timmar varje dag lyfta och bära tungt bohag. Därför är det mycket viktigt att man är tillräckligt stark för att lyfta rätt. Men även att man har en så pass tålig och god fysik att man orkar ha det som arbete dagligen. Förutom att vara stark och hållbar så måste man vara noggrann. Det är människors hela liv som man hanterar och inget ska helst gå sönder under frakten. Man behöver även vara kommunikativ och ha ett bra sätt med kunderna.

Arbete inom logistik

Den som arbetar med flytt har ibland börjat som chaufför. Men det finns även de som valt yrket för att det är varierande och ingen dag är den andra lik. Som flyttkarl, eller flyttkvinna, består arbetet oftast av att hämta färdigpackade kartonger och möbler för att förflytta dessa till en annan adress. Men det finns även uppdrag där man även får emballera och paketera själv. Man brukar särskilja mellan flytt och tunga lyft. Vid tunga lyft behövs mer redskap och rätt teknik. Dessutom är det ännu viktigare att den som utför lyften har en mycket god fysik, så att ingen olycka sker.

25 Aug 2020

Vad händer om vi måste flytta isär?

En guide till olika situationer som kan uppstå.  Vad händer med barnen efter en separation ?  Hur går du till väga om du måste flytta till en annan stad? Det och många andra frågor får du svar på denna webbplats.

/shutterstock_412691482.jpg