En omvälvande händelse

Varje månadsskifte brukar det fara runt extra många skåpbilar och bilar med släp på vägarna. Det är alla som är i färd med att byta bostad. Varför väljer en del att anlita hjälp vid flytt?

Även om man flyttar med glädje så är en flytt en omvälvande händelse. Men om man flyttar trots att man inte vill eller har bott väldigt länge i bostaden så blir det ännu mer speciellt. Plötsligt börjar man dra ut allt ur skåp och lådor, och kan bli översköljd av minnen. Det kan vara plagg man inte använt på länge eller något av de numera vuxna barnens leksaker. Allt kommer fram i ljuset igen. Men det är inte enbart att tömma hemmet som kan vara tungt. Oftast när man flyttar så finns det mycket som ligger i det okända. Även om man valt bostaden med glädje så vet man oftast inget om sina grannar. Man kanske även undrar hur lyhört det är. Eller om någon av vitvarorna är av typen som knäpper högt på natten. Allt detta och mer är frågor som man ännu inte vet svaret på.

Rutin vid bostadsbyte

Så fort man bestämt sig för att flytta så kan det vara bra att skriva upp en lista med vad som ska göras. Det är allt ifrån att göra en flyttanmälan till att skaffa hem kartonger för packningen. En god idé är att dra listan för några vänner som också flyttat. Ännu hellre några som precis har flyttat. De har färskt i minnet vad man gjort och kanske vad man missat. Många brukar börja se över allt i hemmet i god tid före flytten. Då kan man kasta, sälja eller ge bort det man inte vill ta med till det nya hemmet. På det sättet blir det också mindre att flytta. Packar man ner allt man inte behöver fram till flytten så blir det också lättare att städa.

Anlita någon som hjälper till

Listan över vad som ska göras vid en flytt brukar vara lång och då kan det vara skönt att ta bort en eller flera punkter. De enklaste att anlita hjälp med är också de som är tyngst och tar längst tid. Nämligen själva förflyttningen av bohaget samt flyttstädningen. Det är moment som man kanske måste ta ledigt från jobbet för att utföra. Det innebär även inkomstbortfall. Eller så kanske man inte har ögat eller fysiken för att klara det. Har du tankar om att flytta? Då tipsar vi dig att läsa mer på denna sida: https://www.flyttfirmalinköping.se

17 Sep 2020

Vad händer om vi måste flytta isär?

En guide till olika situationer som kan uppstå.  Vad händer med barnen efter en separation ?  Hur går du till väga om du måste flytta till en annan stad? Det och många andra frågor får du svar på denna webbplats.

/shutterstock_412691482.jpg