Det ska en flyttstädning åstadkomma

Bor du i Uppsala och ska flytta? Då har du troligen både packning, flytt och flyttstädningen framför dig. Då är det en hel del som man bör tänka på när man ska få till stånd en godkänd flyttstädning. Lättast är det att packa allt och helst få bort både packlådor och möbler innan man sätter igång med flyttstädningen. När det kommer till den viktiga flyttstädningen gäller det i princip att städa bort precis allt; alla väggar, tak och golv ska rengöras, i kök och badrum ska alla vitvaror torkas rena, inrednignen i badrum ska vara fria från kalkavlagringar, damm och smuts på rör, avlopp och kranar. Det är helt enkelt en hel del att rengöra innan man kan flytta.

Anlita en flyttfirma för hela flytten

Visste du att flyttjänster numera ingår i de tjänster som man får göra avdrag för enligt Rut-advraget? Förut var det endast flyttstädningen som ingick i det avdraget, vilket i och för sig var bra, då en flyttstädning är väldigt krävande, innan inspektörerna är nöjda med den. Men det är ju så praktistk om man bestämmer sig för att anlita en flyttfirma, att kunna be dem packa, flytta och flyttstäda. Då slipper man göra något åt själva flytten, och kan göra annat som att jobba, eller ägna sig åt den nya bostaden och inredning, köp av möbler och annat som är mycket roligare. Just för att hela tjänsten är godkänd för Rut-avdrag blir priset mycket lägre. Har du inte utnyttjat Rut-avdraget innan under året, kan du få ner själva kostnaden till halva priset, vilket gör det ännu mer attraktivt att anlita en flyttfirma som tar hand om allt. Du ger dem nycklarna och de lämnar nycklarna till nästa boende som ska flytta in. Bra, eller hur? Bekvämt? Javisst!

Så går en riktig flyttstädning till

En städfirma som flyttstädar, ser till att inget smuts lämnas kvar i köket, på köksskåp och köksluckor, in- eller utvändigt. De ser till att spisen och ugnen är helt och hållet ren. Att disk- och arbetsbänkar är rena. Att kyl och frys är rena både in- och utvändigt. De ser till att badrummen är rena från golv till tak, att badkar och dusch är riktigt rengjorda, liksom handfat och toalett, badrumsskåp, golvbrunn, duschväggar. De ser till att alla garderober är rentorkade, alla fönster är ren, liksom fönsterbrädor, golv plus golvlister, dörrar och dörrkarmar, liksom dörrlister golv, väggar och taket, alla rör och blandare. Rubbet. Helt enkelt. Så du kan lita på att detta städföretag gör flyttstädningen på rätt sätt.

13 Aug 2018

Vad händer om vi måste flytta isär?

En guide till olika situationer som kan uppstå.  Vad händer med barnen efter en separation ?  Hur går du till väga om du måste flytta till en annan stad? Det och många andra frågor får du svar på denna webbplats.

/shutterstock_412691482.jpg