Den logistiken behöver ni vid flytt

Är det dags att flytta isär? Har ni funderat fram och tillbaka och kommit fram till att ni ska bo på olika håll. Oftast är det beslutet fattat med mycket sorg. Kanske det inte riktigt blev som man hade tänkt sig det hela. Kanske hade ni roligare tillsammans när ni bodde på olika håll än när ni bodde tillsammans? Eller så har ni kommit fram till att det inte var ni. Oavsett vad som ligger bakom beslutet, kan flytten från varandra innebära nya möjligheter, för er båda, om ni tar till vara den möjligheten.

När ni väl har kommit fram till beslutet, gäller det sedan att lösa alla praktiska frågor för att genomföra flytten. Vart ni ska flytta är den första frågan som behöver lösas. Vilka saker som ska följa med är sedan den andra frågan som ska bestämmas om. Hur de ska flyttas är sedan följdfrågor.

Flytta tunga möbler

Det gäller att känna till rätt lyftteknik för att kunna bära tunga möbler. Känner man inte till det, kan man skada sig allvarligt, framför allt ryggar är i farozonen. Då gäller det att veta hur man ska lyfta och bära för att inte skada sig. Lättast är det om man är två och de två kommunicerar med varandra. Är man fler, är det ännu viktigare att de kan kommunicera med varandra och inte göra förhastade saker som gör att de andra inte är beredda på vad man gör.

Flytta ett kassaskåp

När man flyttar på ett kassaskåp är det svåra just att det man inte får några handtag på kassaskåpet, och det är ju just det som är meningen, det ska inte vara lätt att bära iväg på det. För dem som ska flytta det är en specialgjord vagn det man använder för att flytta på ett sådant skrymmande kassaskåp.

Flytta ett piano

Vid en pianoflytt är det viktigt att just kunskapen och erfarenheten av hur man lyfter och bär ett piano. Man behöver selar för att lyfta ett. Pianon kan väga så mycket som 100 kilo, då gäller det att man är flera som bär ett så tungt piano. Är man fyra som bär ett så tungt piano, bär var och en ungefär 30 kilo och då är det inte svårt. Är man bara två, bär man 50 kilo.

Man behöver en matta, som man placerar pianot på. Man fäster selarna på mattan och bär med hjälp av selarna. De är justerbara vilket hjälper om man bär pianot i trappor till exempel. Anlita en flyttfirma om du behöver flytta och bära ett piano. Läs mer om en flyttfirma som flyttar pianon i Stockholm på: pianoflyttstockholm.com.

2 Aug 2018

Vad händer om vi måste flytta isär?

En guide till olika situationer som kan uppstå.  Vad händer med barnen efter en separation ?  Hur går du till väga om du måste flytta till en annan stad? Det och många andra frågor får du svar på denna webbplats.

/shutterstock_412691482.jpg