Att städa ur gemensamma bostaden kan bli bra avslut

Ska ni flytta isär? Ibland blir livet inte riktigt som man har tänkt sig. Märker man att man bara grälar, eller inte har kul ihop längre är det bra att göra något åt det. Livet är för kort för att man ska göra något dumt av det, eller hur? Har man äntligen fått tag i varsitt nytt boende är det bäst att man flyttar ifrån varandra, så att båda har möjligheten att hitta en ny partner eller en ny väg att gå. Det är det bästa i en situation om man inte kommer vidare i relationen. Samtidigt kan det vara ledsamt att det inte blev som man önskade. Det kan vara mnga saker som har lett till att det inte blev som man ville. Olika förväntningar på relationen, kan vara en sådan sak. Att man är oense om vissa saker, kan vara andra sådana saker.

Många praktiska saker innan man kan lämna bostaden

Det är ju många saker att ta hand om innan man helt och hållet kan lämna en bostad som man har bott i. Dels måste ju alla saker bort, även sådant som man slänger. Det är viktigt att verkligen tömma hela bostaden, även förråd, trädgårdsskjul och sådana saker. Sedan måste man rengöra allt innan man kan flytta därifrån. Hinner man, eller orkar man inte själv, kan man alltid anlita en flyttstädningsfirma som kommer och gör det åt en. Om man bara orkar och hinner är det en bra sak om man gör det tillsammans. Att städa ur bostaden tillsammans kan vara ett bra sätt att göra ett avslut på relationen.

Så måste man städa

I princip ska man rengöra hela bostaden från golv till tak. Det får inte finnas fläckar, spindelväv eller något annat. Förrådet, trädgårdsskjulet balkong och altan måste sopas rena och rengöras. I en bostad är det kök och badrum som är speciellt viktiga att det inte finns någon fläck kvar.

I köket måste man komma ihåg köksfläkten. Den ska tas isär, och alla delar ska diskas skilt för sig. Spisen ska rengöras, både i ugnen, utanpå och bakom spisen. Kyl och frys ska tömmas och frysen avfrostas. Alla lösa delar ska diskas och hela kyl och frys ska torkas rena. Även diskmaskin ska rengöras, liksom mikrovågsugn och alla ugnsplåtar.

I badrummet är det viktigt att rengöra toalettstol noggrannt, handfat, blandare, badkar coh duschen ska rengöras. Kaklet ska torkas rent, liksom fogarna. Golvbrunnen ska tas isär och rengöras i de olika delarna.

Alla fönster ska putsas, fönsterkarmar, fönsterlister och bågar ska torkas rena, liksom fönsterbrädor. Alla element ska rengöras, glöm inte att haka av de och rengöra bakom elementen. Golv och golvlister ska rengöras, liksom alla garderober, speglar, dörrar och dörrhandtag. Glöm inte att rengöra alla ventiler och ovanpå dörrkarmar och dörrlister. Lär mer om hur du kan anlita en städfirma för flyttstädning i Norrtälje på: http://www.flyttstädningnorrtälje.biz.

18 Oct 2018

Vad händer om vi måste flytta isär?

En guide till olika situationer som kan uppstå.  Vad händer med barnen efter en separation ?  Hur går du till väga om du måste flytta till en annan stad? Det och många andra frågor får du svar på denna webbplats.

/shutterstock_412691482.jpg