Att anlita en flyttfirma

Flyttar du från stort till litet eller från litet till stort? Beroende på hur stor flytt du gör behöver du olika mycket bärkraft och hjälp. Flyttar du helt själv eller planerar du att hyra in proffs?

Om du aldrig tidigare har tagit hjälp av en flyttfirma så kanske det känns dyrt och läskigt, men det är faktiskt en god investering. Du får låna flyttkartonger vid behov och du kan även beställa hjälp med packningen om du har riktigt bråttom. Att veta att allt blir upphämtat, utburet och fraktat till den nya adressen utan att du behöver lyfta ett finger är fantastiskt skönt. Börja med att välja en flyttfirma med omsorg. Gå gärna på rekommendation av någon som använt en firma och varit nöjd. Det finns nämligen en uppsjö med firmor där ute, av varierande kvalitet och ärlighet.

Tilläggstjänster förutom flytt

Har du tänkt på att flyttfirman även kan hjälpa dig med andra saker i samband med flytten? De kan som sagt hjälpa till att packa dina saker, men de kan även hjälpa till att packa upp alla saker igen. Vissa flyttfirmor erbjuder också hjälp med att montera alla möbler som varit nedmonterade i samband med flytten. Monteringen kan annars vara något bökigt och tidskrävande som man svär lite extra över. Vad mer vill du slippa göra själv? Flyttstädningen kanske? Bostaden du lämnar kan du slippa städa ur om du betalar din flyttfirma även för flyttstädning. Det är rätt skönt att slippa städa ur all gammal smuts när man helst vill röra sig vidare.

För dig som flyttar ut men inte in

Är det istället så att du ska ut och resa eller kanske plugga eller jobba på annan ort och inte vill ta med dig hela ditt bohag? Då kan de flesta flyttfirmor även ordna med magasinering av dina saker. Som vanligt kan de hjälpa dig att packa, bära ut och köra bort alla saker till magasineringen. Du kan då i lugn och ro resa vidare och känna dig lugn med att dina saker finns i tryggt förvar. Vad mer kan man önska sig av en flyttfirma? Naturligtvis är de försäkrade utifall olyckan är framme. Något kan ju alltid hända även om det är sällsynt - en krock eller en lampa som går i kras. Innan du bestämmer dig för en flyttfirma bör du alltid kolla upp vad de har för försäkringar och avtal. Kolla även om du kan nyttja RUT-avdraget.

4 Nov 2020

Vad händer om vi måste flytta isär?

En guide till olika situationer som kan uppstå.  Vad händer med barnen efter en separation ?  Hur går du till väga om du måste flytta till en annan stad? Det och många andra frågor får du svar på denna webbplats.

/shutterstock_412691482.jpg