Är ni i behov av en flyttstädning?

I genomsnitt så flyttar svensken ungefär tio gånger under en livstid. Som mest intensivt sker flyttandet mellan 20-30 år och det är också då man är som mest sökande i sin karriär och därmed också mer mobil. Inte sällan så börjar man med att flytta för studier och sedan vidare – efter några år – för att arbeta inom det område man studerat.

Vi tänkte dock inte fokusera på karriär i den här texten – istället tänkte vi bryta ner en flytt i mindre beståndsdelar och nämna vad som man bör tänka på vid en sådan. Är du en genomsnittsperson i Sverige så kommer du alltså vid tio tillfällen i ditt liv att packa ihop alla dina saker i kartonger, du kommer att boka en flyttbil, du kommer att bära möbler och du kommer att genomföra en flyttstädning för att sedan påbörja ett nytt kapitel i ditt liv.

En av de ovan nämnda sakerna tycker vi är extra intressant då just det momentet dels väcker förvirring och att det dels ofta fuskas ganska rejält med saken i fråga. Det gäller en flyttstädning. Om en sådan kan vi säga följande saker:

Nummer ett : Den måste göras. Har du inte kommit överens med de nya ägarna till din bostad (om exempelvis en sänkning av priset, att du lämnar kvar möbler eller annat) så ingår en flyttstädning i dina åtaganden.

Nummer två: Den är jobbig. En flyttstädning gör man inte i en handvändning. Tvärtom – projektet tar väldigt lång tid då precis allting ska städas. I många fall så kan en flytt dra ut väldigt mycket på tiden och därmed sätt käppar i hjulet för en flyttstädning; något som innebär att man slarvar, blir underkänd och tvingas betala en kompensation. Bättre upp är att anlita en flyttstädning i Örebro.

Anlita en städfirma i Örebro och slipp bekymmer

Vi kan säga att du nyligen flyttat till en typiskt studentstad – Örebro – och att du precis fått tag på en större bostad i samma stad. Du ska alltså flytta och du ska genomföra allt som hör flytten till. I samma veva ska du även hinna med att plugga inför en större tenta och du har begränsat med tid; det upptäcker du redan efter ett tag - du kommer definitivt inte att hinna med att genomföra en flyttstädning och samtidigt hinna förbereda dig inför tentan.

Lösningen är att du ringer efter en städfirma i Örebro och bokar in denna för en flyttstädning. Det hela är enkelt: ni kommer överens om ett pris, du åker förbi och lämnar din nyckel, städföretaget skickar en städare och denne städar ur hela din lägenhet i Örebro så att den nya ägaren direkt kan påbörja sin flytt.

Det som är extra intressant i denna lösning är att du kan dra av halva arbetskostnaden för denna flyttstädning enligt Rut-avdraget. En flyttstädning – och numera faktiskt även en flytt; bärhjälp etc – inkluderas i denna skatterabatt. Det hela blir alltså väldigt prisvärt. Allt som krävs är att du kontaktar Skatteverket innan för att säkerställa att du är berättigad att använda Rut-avdraget. Då detta är gjort så är också ditt arbete avklarat. Beloppet dras direkt på fakturan och du kan i lugn och ro förbereda dig inför din kommande tentamen; helt säker på att din flyttstädning utförs på ett professionellt sätt.

18 Feb 2018

Vad händer om vi måste flytta isär?

En guide till olika situationer som kan uppstå.  Vad händer med barnen efter en separation ?  Hur går du till väga om du måste flytta till en annan stad? Det och många andra frågor får du svar på denna webbplats.

/shutterstock_412691482.jpg