Anlita en flyttfirma för flytten

När flyttdatumet börjar närma sig är det många som bestämmer sig för att anlita flytthjälp. Det är väldigt skönt att få hjälp transporten av ett komplett bohag av ett riktigt flyttproffs som vet vad de gör. Det kanske också är aktuellt att få hjälp med packning, uppackning samt nedmontering och montering av möbler. Man brukar ha nog med allt annat som rör flytten. 

Det är många saker ett hålla reda på när man anlitar hjälp med en flytt. Bland annat är det många faktorer som påverkar priset.

Pris vid flytthjälp

Det är mycket som påverkar priset på ebn flytt. Allt ifrån hur mycket som ska flyttas till, avstånd mellan punkt A och B, när flytten ska ske samt eventuellt behov av extratjänster.

Det går att betala ett timpris, vilket brukar vara mellan 500 och 1000 kronor, eller att få ett fast pris beroende på omfattning.

Volymen - Självklart är den personliga egendomen en viktig faktor för att flyttfirman ska kunna ge en rättvis kostnadsuppskattning. Ett tips är att passa på att rensa och slänga saker eller kanske sälja innan flytten. Flyttfirmor kan ofta erbjuda magasinering. 

Avståndet - Det blir såklart dyrare med en långdistansflytt än en kortare flytt. Det är också avgörande om lastbilen kan stanna nära bostaden och om det finns hiss och liknande.

Extratjänster - Det går att beställa ett antal extratjänster för att underlätta en flytt. Man kan få hjälp med omsorgsfull packning och nedpackning, men även nedmontering och montering av möbler. Flyttstädning är en mycket populär extratjänst. Det ställs höga krav på en flyttstädning och det är svårt att göra och framför allt hinna med mitt i en flytt.

Tunga och stora föremål - Om man till exempel äger ett kassaskåp, piano eller akvarium måste detta påtalas extra och kräver specialhantering. Det är mycket svårt att flytta liknande föremål utan expertkunskap och medför risk för skador.

Flyttkartonger - Snåla inte med flyttkartonger! Välj en sort av hög kvalitet som minskar risken för skador. Det är väldigt tråkigt att komma till det nya boendet med skadade ägodelar. Bättre start vill man ha.

Flyttdatum - Boka flytt i god tid! Det kommer att bli billigare att boka flytthjälp lång tid före flytten än ett akut flytt. Ju mer flexibel man är gentemot flyttfirman desto bättre. Välj hlest inte en helg då det självklart kommer att bli dyrare. 

Utnyttja RUT-avdraget vid flytten

Vad inte alla vet är att det sedan några år går att använda RUT-avdraget när man tar hjälp vid flytten. Det innebär att man får dra av 50 procent av arbetskostnaden direkt på fakturan. Flyttfirman sköter allt pappersarbete med Skatteverket. 

 

1 May 2019

Vad händer om vi måste flytta isär?

En guide till olika situationer som kan uppstå.  Vad händer med barnen efter en separation ?  Hur går du till väga om du måste flytta till en annan stad? Det och många andra frågor får du svar på denna webbplats.

/shutterstock_412691482.jpg